Schrijver

Welkom op mijn boekenplank, want als schrijver zet ik de magie van de hofnar graag op papier, of meer van nu: e-book of audioboek. Mijn boeken zijn gewijd aan het verkennen van de fascinerende rol van de hofnar en hoe deze inzichten van eeuwen geleden nog steeds relevant zijn in de moderne wereld. Daarnaast schrijf ik regelmatig op het blog van De Ondernemer.

Gezocht: Hofnar

De hofnar was eeuwenlang degene die het reflectieve vermogen van de koning vergrootte. Maar wie was die hofnar eigenlijk? En wat kunnen we van hem leren in de huidige werkomgeving? In dit boek ontdek je hoe we anderen kunnen (moeten) inzetten om het reflectieve vermogen van onszelf en de mensen om ons heen te verbeteren. Je krijgt praktische handvatten waarmee je reflectie in je dagelijks werk kunt toepassen.

Paperback | Nederlands | 2021 | 9789461264466

TOP 0

Managementboek

Meer dan 0 exemplaren verkocht op Managementboek.nl

Bestseller

0

Genomineerd voor Managementboek van het jaar

Verkrijgbaar bij Managementboek.nl als:

Handboek Hofnar

Zit jouw organisatie muurvast in patronen die nodig moeten worden veranderd?
Heb je het idee dat je in een ivoren toren zit en niet meer echt weet wat er in de mensen op de werkvloer omgaat? Moet je regelmatig moeilijke beslissingen nemen, maar word je in de boardroom omringt door jaknikkers? Krijg je als eindbaas van niemand echt de waarheid te horen?

In dit boek geef ik de oplossing; een oude bekende en toch verrassend.
Stel een hofnar aan! De ceo’s met hun raden van bestuur zijn de koningen met hun hofhouding van nu. De hofnar was in lang vervlogen tijden de enige die de koning de onverbloemde waarheid kon zeggen, en tegenwoordig doet de moderne, professionele hofnar dat net zo goed.

Ik onderscheid zestien rollen waarin de hofnar van nut is voor moderne organisatie. Al deze rollen worden in dit boek uitgewerkt met vele voorbeelden uit mijn dagelijkse praktijk. Ook geef ik inkijkjes in het verleden en oefeningen bij elke rol zodat je ermee aan de slag kunt. Met de aanstelling van een hofnar zal de organisatie een spiegel voorgehouden krijgen. Ongetwijfeld zal er ook meer worden gelachen.

Paperback | Nederlands | 2023 | 9789400516038

book cover | Handboek Hofnar

TOP 0

Managementboek

Verkrijgbaar bij Managementboek.nl als:

book cover | Reflecteren met de Hofnar

Paperback | Nederlands | 2023 | 9789024452651

Reflecteren Met De Hofnar

Reflecteren is een belangrijke kerncompetentie in het onderwijs en ook in het werkveld is een goed reflecterend vermogen van medewerkers belangrijk. Met dit boek zal reflecteren nooit meer hetzelfde zijn. Je leert hoe je de metafoor van de hofnar kunt inzetten om goed te reflecteren.

We bieden in het boek praktische handvatten om met behulp van de hofnar te reflecteren. De verschillende functies van de hofnar worden uitgelegd en er wordt een koppeling gemaakt met peer-to-peer feedback. Casussen en werkvormen helpen je verder de hofnar in de praktijk te brengen.

Bij het boek ‘Reflecteren met de hofnar’ hoort een online leeromgeving. Hier vind je werkvormen, oefeningen, video’s en het online boek. Voor docenten is er een handleiding opgenomen. Deze methode is vooral bedoeld voor studies binnen het sociaal- en zorgdomein, maar kan overal waar reflecteren plaatsvindt ingezet worden.

Lida Nijgh

Co-auteur: Lida Nijgh

Lida Nijgh is opgeleid als orthopedagoog en is lange tijd werkzaam geweest als gedragsdeskundige in de zorg voor mensen met een beperking. In deze functie bood zij onder andere begeleiding aan begeleiders en gaf zij vorm aan deskundigheidsbevordering. Zij werkt momenteel als docent in het hoger beroepsonderwijs (hbo). Daarnaast is zij intuïtiecoach in een vrijgevestigde praktijk.

Verkrijgbaar bij Managementboek.nl als:

Blog

Als expertblogger bij De Ondernemer (DPG Media) schrijf ik – door de ogen van de hofnar – over het thema REFLECTIE.