Juri Hoedemakers

Juri Hoedemakers

Rotterdam, 1987

Ik ben Juri Hoedemakers, oftewel Drs. Hofnar. Ik ben een gedreven spreker, schrijver, meester en bewaker van de werkelijkheid.

Ik geef gevraagd en ongevraagd advies, houd mensen een spiegel voor en ga op zoek naar blinde vlekken. Met als doel: het creëren van de ruimte en veiligheid voor iedereen om alles te zeggen wat er wordt gedacht en gevoeld. Meer verbinding, meer bewustwording, meer ontwikkeling. Juist iets wat in deze tijd zo belangrijk is. En dat alles op een leuke en luchtige manier. Laat mij jou de waarheid vertellen en maak kennis met jouw hofnar.

Mijn missie:
de comeback van de aloude hofnar als instituut in de maatschappij.

Scriptieprijs

Mijn missie begon toen ik de scriptieprijs won aan de RSM Erasmus Universiteit voor mijn onderzoek naar de waarde van de hofnar in moderne organisaties.

Scriptieprijs 2021 – RSM Erasmus Universiteit
Top 3 – Managementboek.nl

Eerste Boek: Gezocht Hofnar

Dit onderzoek vormde de basis voor mijn boek ‘Gezocht: Hofnar,’ dat de derde plaats bereikte in de Managementboek.nl Top 100 en werd genomineerd als Managementboek van het Jaar in 2022.

Spreker

Dankzij deze prestaties ben ik gezegend met de mogelijkheid om bijna wekelijks lezingen te geven bij bedrijven en te spreken op (digitale) evenementen. Naast lezingen verzorg ik ook reflectiesessies en reflectieworkshops voor organisaties.

Spreker

Lezing

Ontdek tijdens een inspirerende lezing de kracht van de Drs. Hofnar-methode en hoe deze tijdloze wijsheid kan bijdragen aan effectieve reflectie en vernieuwing binnen moderne organisaties.

Reflectiesessie

In de persoonlijke reflectiesessies worden vanuit de Drs. Hofnar-methode uw blinde vlekken blootgelegd, op zoek naar groei en bewustwording voor u, uw organisatie en uw medewerkers.

Reflectieworkshop

Tijdens de workshops mogen de handen uit de mouwen, en gaan we actief op zoek naar de blinde vlekken, innovatieve perspectieven, effectieve reflectie en groei aan de hand van de Drs. Hofnar-methode.

Profnar bij AFAS Software

Deze organisaties schakelde mij al in als Profnar®

  • AFAS Software
  • Monta
  • I4talent
  • Archipel Zorggroep
  • Gemeente Den Haag
  • SDW Zorg

Professioneel Hofnar

Ik ben ongelofelijk trotst dat ik daadwerkelijk in de functie van hofnar een prachtig scala van bedrijven heb kunnen bijstaan. Als Profnar heb ik de leidinggevende van deze organisaties een spiegel mogen voorhouden.

Wat is een Profnar?

Blog

Als expertblogger bij De Ondernemer (DPG Media) schrijf ik – door de ogen van de hofnar – over de het thema REFLECTIE.

Blogger bij ‘De Ondernemer’ over het thema Reflectie
Inhuldiging tot Chief Narren Officer

Als Chief Narren Officer (CNO) houd ik me, samen met medeoprichter Tim de Zeeuw, bezig met het opleiden en plaatsen van hofnarren/profnarren in organisaties door heel Nederland.

Het Narrengilde

Op 7 september 2022 is Het NarrenGilde opgericht. Dit prachtige moment werd officieel ingehuldigd door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margarita de Bourbon de Parme.

Tim de Zeeuw & Juri Hoedemakers: opleiden en plaatsen van nieuwe Profnarren

Promoveren

Om nog veel dieper in de methodieken van de eeuwenoude traditie van de hofnar te duiken, ben ik in september 2021 begonnen met een promotieonderzoek aan de RSM Erasmus Universiteit over de (comeback van de) hofnar. Vanuit dit onderzoek hoop ik nog meer inzichten te vergaren die mij helpen om de hofnar weer een centrale rol te geven in onze samenleving.

Promovendus – RSM Erasmus Universiteit

Spreker

Laat jezelf of je organisatie inspireren en reflecteren tijdens een lezing, workshop of reflectiesessie door Drs Hofnar.

Schrijver

Ontdek alle verschillende rollen van de hofnar, en hoe je deze methode kunt toepassen in jouw organisatie.

Meester

Kom in de leer bij het NarrenGilde en draag bij aan het bewaken van de werkelijkheid in het bedrijfsleven.